Skoindlæg kan lindre smerter i lænderegionen (lumbago)

 
NEW YORK (Reuters Health) - De fleste tilfælde af kroniske smerter i lænderegionen kan skyldes abnorm gang, siger amerikanske forskere. De rapporterer, at brugen af korrigerende skoindlæg ser ud til at yde mere effektiv lindring af rygsmerter end standardbehandlinger.
 
"Det er vigtigt at erkende, at patienter med kroniske smerter i lænderegionen ikke halter, fordi de har ondt. De har snarere ondt, fordi de halter", siger undersøgelsens forfattere Dr. Howard Dananberg fra Bedford, New Hampshire og Dr. Michelle Guiliano fra Temple University Health Systems i Philadelphia, Pennsylvania.
 
Amerikanere, der lider af kroniske smerter i lænderegionen, bruger milliarder af dollars om året i deres søgen efter lindring
Dananberg og Guiliano undersøgte gangen hos 32 patienter med smerter i lænderegionen. Hver enkelt forsøgsperson havde allerede fået en række standardbehandlinger (herunder manipulation af rygraden, fysioterapi, terapeutiske injektioner og/eller operation). Ingen af dem havde dog hidtil givet væsentlig smertelindring.
 
Alle patienter fik påvist abnorm gang. Forskerne udstyrede forsøgspersonerne med specialdesignede skoindlæg, der skulle korrigere disse ubalancer.
 
Resultatet var, at 84 % (27) af de 32 patienter oplevede bedring ifølge de undersøgende læger, med symptomlindring påvist over en dobbelt så lang periode som ved tidligere arbejder. Den gennemsnitlige opfølgningstid for deltagere i denne undersøgelse var næsten 14 måneder over for en standardopfølgning på 2-4 måneder i undersøgelser.
 
Patienterne angav et gennemsnit på 66 % reduktion af smertesymptomer, en lindring, som ifølge forfatterne er næsten dobbelt så stor som hos patienter behandlet med traditionel behandling af rygsmerter i en tidligere undersøgelse.
 
Dananberg og Guiliano forklarer, at gangabnormiteter kan resultere i overanstrengelse af musklerne og en svækkelse af lændedisci, som i kombination med et mindre eller større uheld kan udløse rygskade og kroniske smerter.
 
Forfatterne konkluderer, at deres fund fremhæver betydningen af at undersøge gangen som en mulig årsag til kroniske eller akutte, tilbagevendende smerter i lænderegionen.
 


Gang og skoindlæg - indlæg til sko fra Formthotics - Formthotics indlægssåler
Tip en ven  Sitemap - oversigt over tilgængelige sider  Udskriv
Webbureau Markedsføring CMSDoudoune Canada Goose